Ako ďalej?

Otvorili sme nové dvere vedúce do roku 2021 a hneď za nimi nás zastavila mreža nad ktorou svieti nápis “za mnou sa nachádza cesta ku kultúre”.. ako ďalej? Kultúra stagnuje, hlas umelcov je umlčaný pretože všetci vedia, že práve on je ten, ktorí dokáže rozhýbať stojace vody. Umlčali hercov, umlčali hudobníkov. Jednotlivé umelecké sféry sú z dôvodu hlavne finančnej núdze rozhádané. Ako jediný kultúrny program majú ľudia televíziu v ktorej ale nenachádzate nič, žiadny hodnotný program, kultúru. Slovenský národ kultúrne upadá a aj napriek snahe umelcov sa to nedarí zvrátiť.

My to však berieme ako určitú sinusoidu, jeden rok je horšie, druhý lepšie a veríme, že aj ľudia znovu objavia lásku k umeniu. Pandemický čas nebude trvať večne, určite nebude ľahké znovu vybudovať zbúranú dôveru medzi jednotlivými odvetviami ale veríme, že už o pár mesiacov sa všetko upokojí a všetci sa spolu stretneme na kultúrnych programoch kde sa spoločne zasmejeme na ťažkej dobe ktorú sme prežili.

Preto Vám prajeme hlavne všetko dobré, veľa zdravia, pokoja a neutíchajúcu túžbu po znovunastolení rovnováhy v našich životoch. Kultúra nás spája. Preto Vám aspoň ako malú záplatu darujeme zadarmo prístup ku všetkým online koncertom, ktoré usporadúvame a budeme naďalej usporadúvať či to už budú koncerty z obývačky, alebo z koncertnej sály.

S pozdravom

Andrej