Koncerty s tajuplnou atmosférou

Koncerty projektu Spievajúce múry sa zameriavajú na koncerty vážnej hudby na netradičných miestach, v areáloch hradov, zámkov či miestach ktoré mali v minulosti pátos a život ktorý im súčasnej dobe chýba. Po minulé roky sa koncerty stretli s veľkým ohlasom preto sa každoročne snažíme nadviazať na predchádzajúce projekty organizované našim o.z. Koncerty sa každoročne uskutočňujú na hrade Ľupča, v synagóge v Brezne, ale konali sa už aj v Grand castle v Lipt.Hrádku. Našim zámerom a cieľom je spríjemniť ľuďom voľné chvíle, spraviť koncerty na netradičných miestach, rozospievať tiché múry a vliať im zas trochu života v podobe hudby a ľudí ktorí si ju prišli vypočuť.

Projekt v minulých rokoch podporil banskobystrický samosprávny kraj a Fond na podporu umenia. Projekt vznikol v roku 2013. Na koncertoch účinkovali poprední umelci Martin Budinský, Eva Cáhová, Andrej Baran, Adam Marec, Mucha quartet, Jozef Lupták, Movie quartet.

Bohužiaľ na rok 2020 náš projekt po siedmych rokoch nebol zo strany FPU podporený ale ubezpečujeme milovníkov hudby, že spravíme všetko preto, aby projekt neupadol do zabudnutia.

Spievajúce múry na Hrade Ľupča 2019
Spievajúce múry na Hrade Ľupča 2016 Slavonic duo
Spievajúce múry 2015 Mucha quartet
Spievajúce múry 2018 Jozef Lupták & Andrej Baran
Ďakujeme finančnej podpore z bbsk v rokoch 2013,2014,2015,2016 bez ktorej by sa koncerty nemohli uskutočniť.
Ďakujeme FPU za finančnú podporu v rokoch 2018 a 2019 bez ktorej by sa koncerty nemohli uskutočniť